חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

טכניקובק בע"מ נ' יעקב שי הנדסה בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום עכו
52673-05-13
23.6.2013
בפני :
דנה עופר

- נגד -
:
יעקב שי הנדסה בע"מ
:
טכניקובק בע"מ
החלטה

החלטה

לפניי התנגדות לביצוע שטר, אשר הוגשה ביחס לשיק על סך 20,000 ₪, ליום 10/10/2012.

לטענת המבקשת, מסרה את השיק הנ"ל לידי המשיבה כשיק ביטחון, עבור תיווך בין המבקשת לבין דיירי בניינים במסגרת עסקת "ת.מ.א. 38" לחיזוק מבנים. לטענת המבקשת, בין הצדדים הוסכם, כי תשלום דמי התיווך ופירעון השיק מותנים בחתימת חוזה מחייב בין המבקשת לבין דיירי הבניין. לטענתה, בפועל לא נחתם כל הסכם עם דיירי הבניינים, ועל כן, על המשיבה היה להחזיר את השיק לידיה.

המבקשת טוענת, כי אין היא חייבת בגין השיק הנ"ל, שכן לא התקבלה כל תמורה עבורו. המבקשת מצרפת העתק החוזה שנחתם בין הצדדים, וכן ספח השיק, החתום לכאורה על ידי מנהל המשיבה, המאשר לכאורה קבלת השיק כשיק ביטחון, המותנה בחתימת הסכם בין המבקשת לבין דיירי הבניינים.

המבקשת והמשיבה הינן צדדים קרובים לשטר. המבקשת רשאית להעלות כלפי המשיבה טענות הנובעות מעסקת היסוד, ולפיכך – טענותיה המפורטות בתצהירה עשויות להקים הגנה מפני התביעה השטרית. בנסיבות דנן, על מנת לקדם את הטיפול בתיק במהירות וביעילות, אני מורה על קבלת ההתנגדות, אף מבלי לקיים דיון במעמד הצדדים, וזאת בהתאם לסמכותי על פי תקנה 205 (ג) לתקנות סקר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984.

הליכי הוצל"פ מעוכבים. התצהיר ישמש כתב הגנה.

נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.

התובעת תגיש תצהיר מטעמה, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי המסמכים, בהתאם לתקנה 214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו.

אם לא יוגש תצהיר מטעם התובעת, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשת.

עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובעת לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשת.

המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.

ניתנה היום, ט"ו תמוז תשע"ג, 23 יוני 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>